Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Peperonata

Hozzávalók:
kaliforniai paprika
olívaolaj (extra szűz)
balzsamecet
friss rozmaring
fokhagyma

bors
bazsalikomlevél

Olívaolajból egy kis balzsamecettel, friss rozmaringgal, aprított fokhagymával, sóval, borssal készíts bőséges marinádot (páclevet).
A (piros, sárga és zöld) kaliforniai paprikákat csumázd ki, és nyílt lángon vagy sütőben addig süsd, míg a héja felhólyagzik, s akkor azt húzd le. Magát a paprikahúst aprítsd fel, s tedd a páclébe kihűlni. Tálalás előtt érleld hűtőben 2-3 órát. (Amikor tálra szeded, nem baj, ha egy kis páclé is megy vele.) Díszítésként szórd meg csíkokra vágott friss bazsalikomlevéllel.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Németország) köszönhetjük. Ő még megjegyzi, hogy ha van, lehet bele tenni nagyon apró kockákra vágott szárított paradicsomot is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!