Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bajor párizsisaláta

Hozzávalók (2-4 személyre):
40 dkg párizsi
3 db kaliforniai paprika
1 nagy fej főzőhagyma
1-2 csemegeuborka
ecet
olaj

bors
cukor

A párizsit darabold ujjnyi csíkokra; a (különböző színű) paprikákat, a hagymát és az uborkákat ugyancsak csíkozd fel, s mindezt tedd egy keverőtálba. Locsold meg bőven az ecetből, olajból, sóval, borssal, cukorral készített salátaöntettel. Jól keverd át, s hűtőben érleld legalább egy óra hosszan.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Németország) köszönhetjük. Ő pirított burgonyával reggelinek, míg nyers krumpliból készült rösztivel és egy jó korsó sörrel vacsorának ajánlja. Megjegyzi továbbá, hogy ha ebbe a salátába még teszünk egy kis csíkokra vágott ementáli sajtot is, akkor pontosan azt az ételt kapjuk, amit Németországban „svájci hússalátaként” szoktak emlegetni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!