Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szilva sligovicás marcipánnal

Hozzávalók:
15 dkg marcipánmassza
3 cl sligovica
30 db aszalt szilva
temperált csokoládébevonó

Szilva sligovicás marcipánnalA sligovicát apránként beledolgozzuk a marcipánba. Még ruganyos (tehát nem száraz, de nem is pépesen puha) szilvaszemeket választunk, ezeket hosszanti irányban felvágjuk, s a magjukat eltávolítjuk. Helyükre egy-egy darab sligovicás marcipánt töltünk, majd a gyümölcsöket ismét összezárjuk. Eredeti formájára nyomkodjuk, majd villával temperált csokoládéba mártjuk. Utána egy rácsra tesszük, amíg lecsöpög, illetve a máz megszilárdul rajta.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Nagy csokoládé könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!