Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csokoládés-mogyorós felfújt

Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanálnyi olaj
csipetnyi só
víz (szükség szerint)
a csokoládés keverékhez:
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
8 dkg pörkölt mogyoró
8 dkg csokoládébevonó
2 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
a sütéshez:
vaj
zsemlemorzsa
a tálaláshoz:
porcukor

Csokoládés-mogyorós felfújtA tésztához deszkára szórjuk a lisztet, a közepébe mélyedést nyomunk. Abba tesszük a többi hozzávalót, és az egészet először villával összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és késsel vagy tésztakészítő géppel 6 cm széles csíkokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben „fogkeményre” főzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A csokoládés mogyorókeverékhez a vajat habosra keverjük a porcukor felével és a tojássárgájával. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük és a vajas masszába keverjük. Az őrölt mogyorót, a reszelt csokoládébevonót, a zsemlemorzsát, a fahéjat s a citromhéjat összekeverjük, és a masszához adjuk.
A hideg tésztát a csokoládés-mogyorós masszába keverjük, majd az egészet egy kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba töltjük. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha elkészült, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Nagy csokoládé könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!