Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Almás-mazsolás pároltkáposzta

Hozzávalók:
1 fej vöröskáposzta
4-8 evőkanálnyi cukor
2 közepes fej hagyma
4 db savanykás alma
5 dkg mazsola
3-4 evőkanálnyi ecet

bors
babérlevél
4-8 szegfűszeg
3-4 szegfűbors
borókabogyó
kömény
olaj vagy füstöltszalonna
(vörösbor)

Az olajat hevítsd fel, vagy süsd ki a felkockázott szalonna zsírját (a töpörtyűt tedd félre), s azon karamellizáld a cukrot. Ha már barnul, add hozzá az apróra vágott hagymát. Ha az már levet eresztett, keverd bele a szálasra gyalult vöröskáposztát, a mazsolát és a fűszereket. (Ha vörösbort használsz, az ecet kimaradhat.) Néha kevergetve, lassan párold, ha a leve elfőne, vízzel vagy vörösborral pótold. Amikor a káposzta már szinte kész (mintegy 5 perccel a befejezés előtt) forgasd bele a kis kockákra vágott almát (és a korábban félretett töpörtyűt).

A receptet Mocsáry Christinának köszönhetjük, aki ezt még a thüringiai dédmamájától örökölte, s ajánlja sültekhez, pecsenyékhez, karácsonyi ételekhez.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!