Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borkrém

Hozzávalók:
16 tojássárgája
20 dkg cukor
3,2 dl tokaji aszú
5 dl tejszín
vaníliás cukor

A tejszínt ízesítsd vaníliás cukorral, verd kemény habbá, s tedd félre. A többi hozzávalót keverd össze, s forró vízfürdőn verd fel, amíg habos és sűrű nem lesz, majd hagyd kihűlni.  Ha már szobahőmérsékletű, akkor forgasd bele a tejszínhabot. A kapott krémet töltsd tálkákba vagy poharakba, s tálalás előtt legalább három órára tedd hűtőbe.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Németország) köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!