Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Krampampuli

Hozzávalók:
21 dl vörösbor
5 dl rum
5 dl arrak
25 dkg kockacukor
6 narancs
6 citrom

A citromok és narancsok levét kifacsarjuk, összekeverjük, s egy hőálló tálban forráspontig hevítjük. A tál fölé egy fém szűrőt állítunk, abba tesszük a kockacukrot, s azt jól átitatjuk rummal és arrakkal. Az alkoholos cukrot meggyújtjuk, s folyamatosan locsoljuk a szeszekkel, amíg az olvadt cukor mind belecsorog a forró gyümölcslébe. Ekkor felöntjük a vörösborral, s - még néhány percig melegítve - jól átkeverjük. Még forrón, füles pohárban kínáljuk.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!