Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bodzaszörp (virágból)

Hozzávalók:
4 bodzavirágtányér
1 kg cukor
2 dkg citromsav

Bodzavirágból olymódon készíthető szörp, hogy 4 bodzavirágtányért, miután jól kiráztuk, leöntünk 1 liter forró vízzel, majd hozzáadunk 1 kg cukrot és 2 dkg citromsavat. Ezt a keveréket egy–két napig szobahőmérsékleten áztatjuk, közben egyszer–egyszer felkeverjük. Két nap múlva a keveréket leszűrjük, felforraljuk és előmelegített üvegekbe töltjük, majd jól lezárjuk, s száraz dunsztban kidunsztoljuk. A felbontott szörpös üveget ajánlatos hűtőben tárolni.

Ezt a receptet a váli Bodzavirágünnep szervezőinek köszönhetjük.

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!