Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hagymatorta

Hozzávalók:
pizzatészta (50 dkg lisztből)
50 dkg hagyma
6 tojás
5 dl tejszín (főzőtejszín is lehet)

bors
köménymag
sertészsír

A meghámozott hagymát vágd csíkokra, s tedd félre. A megkelt pizzatésztát felezd meg, nyújtsd ki, s tedd egy-egy sütőlemezre. Helyezd sütőbe, s ott keleszd további 20 percig 70 °C-on. Közben a hagymát egy kevés sertészsíron süsd pirosra, s hagyd kihűlni. A tojásból és a tejszínből – sóval, borssal ízesítve – készíts mártást (royalt). A hagymát szórd a megkelt tésztára, öntsd rá a royalt, szórd meg köménymaggal és süsd meg mint egy pizzát.

Ezt a receptet Benkö Gábornak (Németország) köszönhetjük. Ő fiatal bort, vagy erjedő mustot ajánl hozzá. Megjegyzi, hogy a sülő hagymához keverhetünk még felkockázott baconszalonnát is, de akkor az eredményt már nem illik hagymatortának nevezni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!