Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borjúbecsinált

Hozzávalók (4-5 személyre):
70 dkg borjú-apróhús
10 dkg sárgarépa
8 dkg fehérrépa
5 dkg zellergumó
3 dkg zsír
5 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
6 dkg liszt
6 dkg vaj
3 dkg vöröshagyma
szemes bors

gyömbér
sáfrány
1 dl tejszín
fél citrom leve
petrezselyemzöld

A húst kockázd fel, a répákat és a zellert vágd vékony kis hasábokra, majd ezeket együtt párold a felhevített zsíron, míg a hús ki nem fehéredik. Ekkor öntsd fel annyi hideg vízzel, amennyi biztonsággal ellepi. Sózd meg, egy vászonzacskóba kötve tedd bele a vöröshagymát, a darabka gyömbért, a sáfrányt, s néhány szem borsot, majd lassan főzd (közben a lé tetején képződő habot szedd le).
A zöldborsót kevés sós vízben főzd meg, a felkockázott gombát pedig leheletnyi vajon párold meg, s ezeket tedd félre.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, vedd ki mellőle a fűszerzacskót. A maradék vajból és a lisztből készíts fehér rántást, azt kevés hideg vízzel keverd simára, s szűrd bele a hús levébe. Add hozzá a gombát, meg a zöldborsót, s lassan forrald, amíg hús megpuhul. Ha kész (vékony sugárban, lassan csurgatva) keverd hozzá a tejszínt is. Végső ízesítésként adj hozzá egy kevéske átszűrt citromlevet. Tálaláskor hintsd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Szokásos kísérője a párolt rizs.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!