Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Spenótleves kecskesajttal

Hozzávalók (4 személyre):
4 dkg vaj
2,5 dkg hagymakocka
20 dkg kockára vágott burgonya
1 liter kecske- vagy tehéntej
5 dkg rizs
2 csipetnyi sáfránybibe
20 dkg spenótlevél
12 dkg reszelt kecskesajt

frissen őrölt fehérbors
1 kis fokhagymagerezd
4 dkg reszelt ragusano (kemény fűszeres szicíliai sajt)

3 dkg vajat felforrósítunk egy edényben, s megüvegesítjük benne a hagymakockákat. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, átforgatjuk és felöntjük a tejjel.. Felforraljuk, beletesszük a sáfrányt, a rizst, és kis lángon főzzük, amíg a burgonya s a rizs megpuhul. Közben a spenótot megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. A maradék vajban addig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad. A kecskesajtot belekeverjük a levesbe, hogy jól elolvadjon, majd hozzáadjuk a spenótot. Ismét felforrósítjuk a levest, sóval, borssal és szétnyomott fokhagymával ízesítjük, megszórjuk ragusanóval és azonnal tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!