Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyás galuska sajttal (Gnocchi de patate)

Hozzávalók (4 személyre):
75 dkg lisztes burgonya
3 tojássárgája
10 dkg liszt
16 dkg reszelt parmezán
reszelt szerecsendió

1 evőkanálnyi vágott zöldfűszer (kakukkfű, petrezselyem és metélőhagyma)
2 dkg vaj
(tejszín)

Burgonyás galuska sajttal A megtisztított, félbevágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, s a forró sütőben megszárítjuk. Burgonyanyomón áttörjük és gyorsan beledolgozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk előbb a lisztet, majd 10 dkg reszelt sajtot és sóval, szerecsendióval fűszerezzük. 2 cm hosszú, ovális galuskákat formálunk a tésztából, közepükbe késsel mélyedést nyomunk. Forró, sós vízbe tesszük, s az újraforrástól számított kb. 3 percig főzzük. A vízből kivéve lecsöpögtetjük és tálra tesszük. Rászórjuk a maradék sajtot és a zöldfűszereket. A vajat egy serpenyőben megbarnítjuk, s a galuskára öntjük.
Különlegesen finom lesz, ha ezután még leöntjük besűrített tejszínnel, és előmelegített sütőben 230 °C-on világosbarnára sütjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!