Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pirított bárányborda

Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet bárányborda (egyenként 8 dkg-os)

bors
4 dkg vajzsír
a sajtmasszához:
1 tojás
10 dkg reszelt gruyére
4 dkg főtt sonka
2 evőkanálnyi felkarikázott metélőhagyma
2 evőkanálnyi tejszínhab

bors

Pirított bárányborda Felverjük a tojást és elkeverjük a reszelt gruyére-rel. A sonkát kockákra vágjuk, a metélőhagymával és a tejszínhabbal együtt a sajtos tojásos masszához adjuk.
A hússzeleteket kiverjük, sóval, borssal ízesítjük. A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a bárányszeletek mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük benne, majd azokat kivesszük s egy rácsra fektetjük.
A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken, és az előmelegített grillben 3 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!