Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Padlizsános zöldségfelfújt

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg padlizsán
80 dkg paradicsom
30 dkg mozzarella
10 dkg hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,2 dl száraz fehérbor
liszt
olívaolaj

bors
4 dkg reszelt parmezán

Padlizsános zöldségfelfújt A megmosott padlizsánt felszeleteljük és egy tálba rakjuk. Megsózzuk, és nehezékkel lenyomva egy órán át állni hagyjuk. A paradicsom héját lehámozzuk és kimagozzuk.
A vágott hagymát forró olajban világosra pirítjuk, a kis darabokra vágott paradicsomhúst hozzáadjuk, és a szétnyomott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort, és az így kapott szószt gyenge hőfokon kb. 40 percig főzzük.
Leöntjük a padlizsánról a felszabadult levet, a szeleteket lisztben megforgatjuk, s egy serpenyőben kevés forró olajon mindkét oldalukat gyengén megsütjük.
A serpenyőben visszamaradt olajat egy tűzálló tálba csurgatjuk, lerakunk egy sor padlizsánkarikát, arra egy réteg mozzarelle-szeletet és leöntjük paradicsomszósszal. Ezt a rétegezést addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg paradicsomszósz legyen. Megszórjuk parmezánnal és 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!