Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Obwaldi sajtos sütemény

Hozzávalók (4 személyre):
a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg reszelt sbrinz
0,8 dl víz
fél teáskanálnyi só
a töltelékhez:
15 dkg reszelt sbrinz és ementáli
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojássárgája
2 tojásfehérje

frissen őrölt bors
(egy 28 cm átmérőjű sütőforma)

Obwaldi sajtos sütemény A tésztaalapanyagokból omlós tésztát készítünk. Egy órát pihentetjük hűtőben, majd vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy (nem kizsírozott!) sütőformát. A tésztabélést villával több helyen megszurkáljuk, s megszórjuk az ementáli és a sbrinz keverékével. A tejet a tejszínnel és a tojássárgákkal jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, s azt óvatosan belekeverjük a tejes töltelékbe, majd ezt a masszát a tésztára öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 200 °C-on 30-35 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul, s a teteje megbarnul.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!