Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Omlós sajtos rudacskák

Hozzávalók (40 darabhoz):
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanálnyi víz

15 dkg finomra reszelt allgäui Bergkäse
10 dkg reszelt parmezán
1 tojásfehérje

Omlós sajtos rudacska A lisztből, vajból, tojásból, sóból és vízből tésztát gyúrunk (úgy, ahogy az omlós tésztát szoktuk). Legalább egy órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk 16x60 centiméteresre. Az egyik felét megkenjük a kicsit felvert tojásfehérjével, arra rászórjuk a Bergkäsét, majd a másik felét is megkenjük fehérjével, s azt ráhajtjuk a sajtos oldalra. A tetejére ugyancsak tojásfehérjét kenünk, s arra rászórjuk a parmezánt. A tésztát hosszában elfelezzük, majd keresztben cca. 1,5 cm-es hasábokat vágunk belőle. (Látványosabb az eredmény, ha a darabolásra kerekes tésztaszaggatót használunk, mert attól cakkos lesz a széle.) A tésztát sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Sajtok nagy könyvében jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!