Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hófehér rizs (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (2 személyre):
2 mérőcsészényi (2x2 dl) „A” minőségű rizs
2 evőkanálnyi olaj
2 mokkáskanálnyi só
3,5 mérőcsészényi hideg víz
(petrezselyem, őrölt bors)

Az olajat öntse az edény aljára. Mérje ki a rizst, és tegye az edénybe. Adja hozzá a 3,5 mérőcsészényi vizet. (A rizsfőzésnél az adagok aránya: 1 csésze rizs és másfél csésze víz, de tapasztalás alapján a 2 mérőcsészényi rizshez inkább 3,5 mérőcsészényi vizet ajánlunk). Adja a rizshez a két mokkáskanálnyi sót. Az egészet keverje meg kissé egy fakanállal, hogy oldódjék el a só. A kuktafedelet illessze jól a helyére.
Állítsa a kuktát a RICE COOKING menüpontra. Indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ha megfőtt a rizs, a kukta jelez, és automatikusan átáll melegen tartási programra (KEEP WARM). A kuktában a rizs főzési ideje kb. 10 perc. Annak érdekében, hogy a rizsszemek jól megduzzadjanak, hagyja a kuktában a rizst még kb. 10-15 percig a KEEP WARM funkción. Utána óvatosan engedje ki a nyomásszabályozó szelepen a gőzt, és vegye le a kukta fedelét.
Borítsa ki a rizst egy tálba és szórjon a tetejére friss, apróra vágott (vagy szárított és morzsolt) petrezselymet. Szórhat a rizsre még durvára őrölt fekete-fehér vagy színes borsot. A rizs kész a tálalásra.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!