Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kocsonya kuktában (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kocsonyahús (disznóláb, fül, orr, fejhús, farok vegyesen)
1 szál tisztított sárgarépa
1 szál tisztított fehérrépa
1 mokkáskanálnyi szemes feketebors
3 babérlevél
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi só

Helyezze a hozzávalókat a kuktába. Engedje fel vízzel a felső mértékvonal alatt kb. egy ujjnyival. (Mindig ügyeljen arra, hogy az edény falán látható felső mértékvonal alatt legyen a folyadék szintje, azt sosem szabad túllépnie!). Tegye a fedelet a kuktára.
Állítsa a menüt a CONGEE SOUP BONE pontra, és indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ha a kukta jelzi, hogy megfőtt a kocsonya, hagyja hűlni még 10-15 percig, és csak aztán engedje ki a gőzt.
Vegye le a fedőt, és helyezze a húsokat egy tálra vagy több kisebb tálkába, és szűrje rá a kocsonyalevet. Hagyja hideg helyen megdermedni.
Közben főzzön a kuktában 4 tojást. Annyi vizet tegyen a tojásokra, hogy az ellepje azokat. Indítsa el a kuktát a MILK EGG FISH programon. Ha a kukta jelez, várjon 10-15 percet, hogy hűljön az edény. Majd engedje ki a gőzt a biztonsági szelep megnyitásával.
Vágja félbe vagy negyedekbe a tisztított, főtt tojásokat és helyezze díszítésként a megdermedt kocsonyára. (A kuktában főtt tojást könnyebb tisztítani, és nem is repedezik meg. Ezért ép marad, és szépen lehet vele dekorálni.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!