Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Vegyes zöldségleves (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
1 csirkemell apróra kockázva
2 szál tisztított sárgarépa, szeletelve
1 szál petrezselyemgyökér tisztítva, szeletelve
1/2 zacskónyi 45 dkg-os tavaszi zsenge zöldborsó
2 evőkanálnyi olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csipet őrölt fehérbors
1 teáskanálnyi ételízesítő
1 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi vágott friss petrezselyemzöld (vagy ugyanannyi szárított)
1 teáskanálnyi őrölt édes paprika
10-15 dkg levestészta

A hozzávalókat (kivéve a levestésztát!) tegye a kuktába. Öntse fel annyi vízzel, hogy az edény falán látható felső mértékvonal alatt jó egy ujjnyival legyen a folyadék szintje. Fakanállal keverje meg az egészet, hogy elvegyüljenek a fűszerek. Tegye az edényre a fedelet.
Állítsa be a programot CONGEE SOUP BONE üzemmódra. Nyomja meg a START/CANCEL gombot, elindítva a főzést. Ha a kukta jelez, hogy megfőtt a leves, nyomja be a START/CANCEL gombot, ezzel törölve a programot, vagy hagyja a KEEP WARM melegen tartó funkción. Várjon kb. 10 percig, hogy a kukta hűljön. Engedje ki a gőzt a biztonsági szelepen keresztül, és vegye le a kukta fedelét.
Most állítsa be újból (A KUKTA FEDELÉNEK FELTEVÉSE NÉLKÜL!) a menüt a CONGEE SOUP BONE üzemmódra, és indítsa a főzést a START/CANCEL gombbal. A leves pillanatokon belül forrni kezd. Most szórja a levesbe a levestésztát vagy csipetkét. 1-2 perc elteltével a tészta megfő. Ekkor állítsa le a főzést a START/CANCEL gomb benyomásával. Húzza ki a konnektorból a zsinórt. A leves elkészült.
Ha melegen szeretné tartani az edényben a levest, a kukta fedelét csak úgy tudja visszatenni a forró ételre, hogy a biztonsági szelep elfordított (gőzkieresztő) pozícióban van. Ha a fedél már biztonságosan a helyén van, csak ekkor fordítsa vissza a biztonsági szelepet zárt alaphelyzetbe.
Ha szeretné, hogy hosszabb ideig melegen tartsa a kukta a levest, válassza ki a KEEP WARM menüpontot, és indítsa el a melegen tartási programot a START/CANCEL gombbal. A fedél levételekor is a korábban ismertetettek szerint járjon el!

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!