Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kifejtett zsenge bableves (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
45 dkg fejtett zsenge bab (frissen vagy mélyhűtötten)
10 dkg kockára vágott kolozsvári szalonna
2 evőkanálnyi olaj
25 dkg szeletelt sárgarépa
1 fej vöröshagyma (akár egészben, akár kockázva)
3 gerezd fokhagyma péppé zúzva
3 babérlevél
1 teáskanálnyi szárított, morzsolt petrezselyemzöld (vagy friss, apróra vágva)
1 mokkáskanálnyi morzsolt lestyán
1 teáskanálnyi só
a rántáshoz:
2 evőkanálnyi liszt
3 evőkanálnyi olaj
3 teáskanálnyi őrölt édes pirospaprika
2 mérőcsészényi (4 dl) hideg víz
levesbetétnek:
készen vásárolt száraztészta – kocka, eperlevél vagy lebbencstészta (kb. 3 fél maréknyi) -, vagy saját magunk által 1 tojásból gyúrt csipetke

Tegye az összes hozzávalót a kuktába (kivéve a rántást és a száraztésztát). Engedje fel vízzel az edény falán látható legfelső jelzés alatti következő jelzésig. Tegye az edényre a fedelet.
Állítsa be a menüt a CONGEE SOUP BONE programra és indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ha a leves megfőtt, várjon kb. 10 percig, míg lehűl. Engedje ki a gőzt a nyomásszabályozó szelepen. Vegye le a kukta fedelét és törölje a programot a START/CANCEL gomb benyomásával vagy hagyja a KEEP WARM melegen tartó funkción.
Pirítsa meg a tűzhelyen a rántást, ha már szép zsemleszínű, vegye le a tűzhelyről, és adjon hozzá 3 teáskanálnyi pirospaprikát. Engedje fel a rántást 2 mérőcsészényi hideg vízzel.
Állítsa be a kuktán a programot a CONGEE SOUP BONE menüre, és indítsa el a főzést FEDŐ NÉLKÜL a START/CANCEL gombbal. Adja a rántást és a száraz levestésztát a leveshez (vagy a csipetkét csipegesse bele a forró levesbe). Főzze így kb. 5 percig. A végén állítsa le a főzést a START/CANCEL gomb benyomásával vagy hagyja a KEEP WARM melegen tartó programon. A leves elkészült. Tálaláskor adjon hozzá 1 teáskanálnyi tejfölt, ha úgy szereti a bablevest.
(Ha a forró levest még nem tálalja, és a kukta fedelét vissza akarja tenni - például azért,. hogy a forró leves ne gőzölje be a konyhát -, azt csak úgy tudja megtenni, ha a fedőn levő nyomásszabályozó szelep gőzkieresztő pozícióban van. Ha már jól a helyére illeszkedett a fedő, visszafordíthatja a szelepet zárt pozícióba.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!