Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Székelykáposzta kuktában (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertés comb vagy lapocka (vagy pörköltnek való marhahús) kockára vágva
1 kg hordós savanyú káposzta (levétől jól kifacsarva)
2 fej kockára vágott vöröshagyma
4 evőkanálnyi olaj (olíva és napraforgó vegyesen)
3 evőkanálnyi őrölt édes pirospaprika
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
1 mokkáskanálnyi só
1/4 mérőcsészényi (0,5 dl) víz
1 kis dobozos (1,75 dl) tejföl

Tegye az olajat az edény aljába. Kockázza bele a vöröshagymát, adja hozzá a fűszereket, a kockára vágott húst, és végül a kifacsart savanyú káposztát. Adjon alá 1/4 mérőcsészényi vizet. Keverje jól össze az egészet egy fakanállal. Illessze pontosan a helyére a kukta fedelét.
Válassza ki a menüből a CONGEE SOUP BONE programot, és indítsa el a főzést a START/CANCEL gomb benyomásával. Ha a kukta jelez, vagy ha időközben átállt KEEP WARM funkcióra, várjon néhány percig, amíg lehűl, aztán eressze ki a gőzt, és máris leveheti a kukta fedelét.
A káposztához azon nyomban hozzáadhatja a tejfölt, és összekeverheti a fazék tartalmával, vagy később, a tálaláskor, külön is kínálhatja hozzá a tejfölt.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!