Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Párolt vörös káposzta (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (2 személyre):
1 fej kisebb vöröskáposzta legyalulva (kb. 50 dkg)
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 teáskanálnyi só
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
1 mokkáskanálnyi morzsolt lestyán
1 teáskanálnyi édes őrölt pirospaprika
2 teáskanálnyi cukor
2 mokkáskanálnyi vörösborecet
1/4 mérőcsészényi (0,5 dl) száraz vörösbor

Gyalulja le a káposztát. Egy tálban keverje össze a sóval, köménnyel, lestyánnal, cukorral és vörösborecettel.
A kukta aljába öntse bele a 2 evőkanálnyi olajat, és tegye rá a kockára vágott hagymát. Erre helyezze a fűszerekkel összekevert vöröskáposztát. Adja az egészhez a kimért, 1/4 mérőcsészényi száraz vörösbort. Keverje meg egy fakanállal. Illessze pontosan a helyére a kukta fedelét.
Válassza ki a menüből a RICE COOKING programpontot, és indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal.
(A párolt vöröskáposztát különösen kacsa- illetve libapecsenyéhez ajánljuk.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!