Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kapormártás (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
2-3 csomó friss kapor, melyet apróra vágunk
1 fej reszelt vagy apróra vágott vöröshagyma
2 húsleves-kocka, szétnyomkodva vagy -morzsolva
1 szűken mért evőkanálnyi cukor
1 mérőcsészényi (2 dl) víz
a rántáshoz:
3 evőkanálnyi olíva vagy napraforgó olaj
2 púpos evőkanálnyi liszt
2 mérőcsészényi hideg víz
a behabaráshoz:
2 dl tejföl
1 evőkanálnyi liszt

Tegye a kuktába az apróra vágott kaprot, a reszelt hagymát, a 2 húsleves-kockát és a kevés cukrot, valamint az 1 mérőcsészényi vizet. Tegye a fazékra a fedelet.
Válassza ki a menüből a RICE COOKING programot. Indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ha a főzési program lejárt, várjon amíg a kukta kissé lehűl. Távolítsa el a fazékból a gőzt a fedőn található biztonsági szelep elforgatásával.
A tűzhelyen a hozzávalókból készítsen világos rántást. A tűzről levéve öntse hozzá a 2 mérőcsészényi hideg vizet.
A feloldott rántást is adja a kaporhoz, és indítsa el újra a főzést FEDŐ NÉLKÜL a RICE COOKING menün a START/CANCEL gomb megnyomásával. Forralja fel kissé a mártást. Tegye bele közvetlenül a fazékba a kanál liszttel elhabart 2 dl tejfölt, és keverje jól el. Kb. még 1 percig főzze így. A végén ízesítse 1/2 kávéskanálnyi fehérborecettel vagy sima 10%-os ecettel. (Ha kissé sűrűnek találja a mártást, tegyen még bele kevés vizet.)
A mártás mellé főzzön néhány cikk burgonyát is. (Ezt is főzheti a kuktában.) Feltétként ajánlunk hozzá pörköltet, párolt karajt (tarját) vagy egyszerűen tükörtojást.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!