Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Friss tavaszi zöldségleves (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
3-4 szál új sárgarépa megtisztítva, kockákra vágva
1 új karalábé kockára vágva
20-25 dkg tisztított új zöldbab (sárga vagy zöldhüvelyű) felaprítva
1 csomó petrezselyemzöld (néhány szál a tálaláshoz, a többi pedig csokorba kötve, hogy a főzés végén könnyű legyen kiszedni a levesből)
1 evőkanálnyi olíva- vagy napraforgó olaj
2 gerezd tisztított fokhagyma összezúzva
2 babérlevél vagy 1/2 kávéskanálnyi őrölt babérlevél
1 teáskanálnyi ételízesítő
2 teáskanálnyi só
2 félmaréknyi házi jellegű száraz tészta (tetszés szerinti alakú)

A hozzávalókat helyezze a kuktába. Öntse fel annyi hideg csapvízzel, hogy a folyadék felszíne az edény falán látható felső jelzés alatt kb. egy ujjnyival legyen. Tegye a kuktára a fedelét. Figyeljen arra, hogy a felső biztonsági szelep zárt pozícióban legyen, mert egyébként a főzés során mindvégig gőzölni fog a kukta. A kuktának zárt állapotban kell lennie.
Válassza ki a CONGEE SOUP BONE programot, s indítsa el a főzést a START/CANCEL benyomásával. Kis ideig a fazék „szuszogni“ fog, de aztán hamarosan abbahagyja, mivel lezár mindegyik biztonsági szelepet (egy a fedőn van, egy pedig a fazék fogantyújában). Innentől kezdve a kukta nem „fújtatja“ a gőzt, a főzés illata sem lengi be már a konyhát.
Ha a kukta jelez, illetve átáll a KEEP WARM melegen tartás funkcióra, kapcsolja ki a főzési programot a START/CANCEL gomb benyomásával. Várjon kb. 5-10 percig, míg a kukta kissé lehűl, aztán óvatosan fordítsa el nyitott állapotba a kukta fedelén található biztonsági szelepet. Ha nagyon gőzöl a kukta, és nem akarja túlságosan begőzölni a konyhát, akkor fordítsa vissza a szelepet zárt pozícióba és várjon még néhány percet.
Ha levette a kukta fedelét, állítsa a menüt ismét a CONGEE SOUP BONE programra, és indítsa el a főzést FEDÉL NÉLKÜL a START/CANCEL gomb benyomásával. Szórjon a levesbe kb. 2 félmaroknyi jó minőségű bármilyen házi jellegű tésztát. Használhat csipetkét is, ebben az esetben azt csipegesse egyenesen a fazékba. Kb. 2 perc főzés után kész a leves. Nyomja be a START/CANCEL gombot, ezzel befejezi a főzést.
A félretett petrezselyem zöldet vágja apróra és tálalás előtt szórja a levesbe.
(Ezt a levest gazdagíthatja úgy is, hogy csirkeaprólékot vagy egy-két darab húsos sertéscsontot főz bele. Ekkor ezeket is a többi hozzávalóval együtt tegye a kuktába.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!