Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Provanszi sertéskaraj (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (2 személyre):
4 szelet sertéskaraj kicsontozva és kissé kiklopfolva
1 teáskanálnyi Flekken (vagy Grill / Saslik / Steak) fűszerkeverék
1 kávéskanálnyi fehér bors
1/4 kávéskanálnyi kakukkfű
1 kávéskanálnyi őrölt rozmaring vagy 1-2 ágacska friss
1 kávéskanálnyi granulált fokhagyma vagy 2 gerezd friss apróra zúzva
2 teáskanálnyi mustár
1 csapott kávéskanálnyi méz vagy cukor
1/4 mérőcsészényi (0,5 dl) száraz fehérbor (vagy ugyanennyi víz)

Helyezze a kuktába a hozzávalókat. Egy fakanállal keverje jól össze a szeleteket a fűszerekkel és a borral. Tegye a kuktára a fedelet.
Indítsa el a párolást a menüből kiválasztva a CHICKEN DUCK MEAT programot, s megnyomva a START/CANCEL gombot. (Ha azt akarja, hogy csak később, de frissen készüljön el a hús, használja az időzítés lehetőségét!) Ha az étel kész, a kukta hangjelzéssel figyelmeztet, azután automatikusan átáll a KEEP WARM melegen tartás funkcióra. (Ha megfeledkezne a kuktáról, nem probléma, mert később a KEEP WARM funkció is automatikusan kikapcsol. A kukta biztonságosan magára hagyható.)
Ha a START/CANCEL gombbal kikapcsolta, s a kukta már kissé lehűlt - ez rövid levű húsok esetében 3-4 perc -, a fedél könnyedén levehető. (A biztonsági szelepet fordítsa el nyitott pozícióba, ekkor a fazékban lévő kevés maradék gőz is távozik, s így már mozdul a fedő.)
A provanszi sertéskarajhoz kísérőnek friss, puha baguette-et vagy kifőtt durum tésztát ajánlunk.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!