Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borsos borjútokány erdélyi módra (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg borjúhús (vagy disznócomb, -lapocka) csíkokra vágva
4 evőkanálnyi étolaj vagy olívaolaj
3 nagyobb fej vöröshagyma szeletekre vágva
5 dkg füstölt szalonna csíkokra vágva
2 csapott mokkáskanálnyi őrölt feketebors
3 csapott teáskanálnyi morzsolt tárkony (vagy friss tárkony apróra vágva)
1 1/2 csapott teáskanálnyi só
2 evőkanálnyi víz

Tegye a hozzávalókat a kuktába. Keverje el jól egy fakanállal vagy a kuktához adott műanyag lapáttal. Tegye a fedőt a kuktára, ügyelve arra, hogy a fedő tetején lévő biztonsági szelep zárt pozícióban legyen.
Válassza ki a menüből a TENDON BEAN programot és indítsa el a START/CANCEL gombbal. Ha a tokány megfőtt, a kukta jelez és átáll automatikusan KEEP WARM melegen tartás funkcióra. Ha azonnal tálalni akarja, várjon egy-két percet, míg a kukta kissé lehűl. Ekkor fordítsuk el a biztonsági szelepet nyitott pozícióba, hogy az edényben még meglévő gőz távozhasson. Vegye le a fedőt. Kész a tokány.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!