Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldséges hal fagyasztott tengeri filéből (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
4 evőkanálnyi olívaolaj
50 dkg mélyhűtött tengeri halfilé (tonhal a legjobb)
1 csapott teáskanálnyi Kotányi Halak fűszerkeverék
1 citrom kifacsart leve
80 dkg-os Bonduelle „négyrészes zöldségkeverék“ konzerv jól leszűrve (bébirépa, zöldbab, fejtett zöldbab, burgonya), vagy helyette Wok mélyhűtött zöldségek
40 dkg-os „vörös vesebab sós lében“ konzerv, levétől leszűrve
42,5 dkg-os bébikukorica konzerv vagy csemege kukorica konzerv, levétől leszűrve
néhány szem magozott olívabogyó
1/2 csapott mokkáskanálnyi só

Tegye a 4 evőkanálnyi olajat a kuktába. A halfiléket felengedés nélkül (ha hosszabbak mint a fazék, ketté törve) tegye az olajra. Szórja meg a halat a Kotányi Halak fűszerkeverékből 1 csapott teáskanálnyival. Csavarjon a húsra egy egész citromot.
Halmozza a halszeletek tetejére a leszűrt konzerveket (vagy fagyasztott zöldségeket). Szórja meg a 1/2 csapott teáskanálnyi sóval és adjon hozzá még néhány szem magozott olívabogyót. Zárja le a kuktát a fedővel.
Válassza ki a menüből a MILK EGG FISH programponton, és indítsa el a START/CANCEL gomb benyomásával. Ha a kukta jelez (illetve átáll KEEP WARM funkcióra) kapcsolja ki az edényt a START/CANCEL gomb benyomásával.
A halszeleteket lehetőleg óvatosan szedje tálra, s halmozza mellé a zöldségeket. Kínálhatja magában is, vagy adhat hozzá graham illetve kornspitz zsemlét.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!