Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Füles-farkas disznópörkölt (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
1 disznófül, apróbb darabokra vágva
1 disznófarok, darabokra vágva
1 db disznóláb, darabokra vágva
50 dkg disznólapocka vagy comb, nagyobb kockákra vágva
4 evőkanálnyi olaj
3 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
3-4 teáskanálnyi őrölt édes pirospaprika
1/2 mokkáskanálnyi őrölt fekete bors
1 csapott teáskanálnyi morzsolt majoranna
1/2 mokkáskanálnyi őrölt kömény
Erős Pista vagy egy kevés csípős paprika
2 csapott teáskanálnyi só

Füles-farkas pörköltTegyen minden hozzávalót a kuktába. (Ha közepesen csípős levet akar, akkor kb. fél teáskanálnyi Erős Pistát használjon.) Adjon hozzá fél mérőcsészényi (1 dl) vízet. (Nem szabad több vizet önteni a húsok alá, mert a kuktából nem távozik a gőz, tehát a folyadék még szaporodni fog, mivel maguk a húsok és a hagyma is ereszt levet). Egy fakanállal jól keverje össze. Zárja le az edényt, és válassza ki a menüből a TENDON BEAN (csontos, inas húsok, bab főzése) programot. (Ügyeljen arra, hogy a kukta fedelén található fekete, nagyméretű biztonsági szelep zárt pozícióban legyen. Ha ezt nyitva felejti, a főzés folyamán távozik az összes víz és leég a pörkölt.)
Ha a program lefutott, nokedlivel, vagy sós vízben főtt krumplival tálalja a pörköltet.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!