Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Erdélyi savanyú disznótoros leves (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
1 disznófül, apróbb darabokra vágva
1 disznófarok, darabokra vágva
1 db disznóláb, darabokra vágva
25 dkg disznólapocka vagy comb, nagyobb kockákra vágva
8 mérőcsészényi (1,6 liter) víz
4-5 babérlevél
1 csapott teáskanálnyi só
1 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
50 dkg savanyított hordós aprókáposzta
a berántáshoz:
4 evőkanálnyi olaj
1 púpozott evőkanálnyi liszt
2 teáskanálnyi őrölt édes pirospaprika

Tegye fel főni a hozzávalókat a savanyú káposzta kivételével. (A folyadék kb. a kukta belső falán lévő 2/5-ös jelzésig érjen!) A CONGEE SOUP BONE programon főzze meg a húsféléket.
Ha a kukta jelez, s megfőtt a hús, várjon kb. 10 percet a fazék lehűléséig. Fordítsa el nyitott pozícióba a szelepet, és engedje ki az esetlegesen még a fazékban maradt gőzt. Vegye le a kukta fedelét, tegye bele a savanyított aprókáposztát. Helyezze vissza a fedőt, és a rizs- programon (RICE COOKING) még főzze össze a húst a káposztával. Ha kész, ugyanúgy vegye le a kukta fedelét, mint az előbbiekben.
A szokásos tűzhelyén pirítsa meg a rántást, vegye le a tűzről, keverje bele a pirospaprikát. Hirtelen öntse fel hideg vízzel, hogy ne csomósodjék a rántás. Azonnal öntse a kuktába és még egyszer indítsa el a RICE COOKING programot, ezúttal fedő nélkül (!) főzze 2 percig, majd kapcsolja ki a kuktát. A leves tálalásra kész.

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!