Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pasta Penne Rigate olaszosan (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg durum lisztből készült Penne Rigate 49-es méretű száraztészta
4 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
2 db 400 grammos (töltőtömeg 250 gr) hámozott konzervparadicsom saját levében
25 dkg barna csiperke, kockákra vágva
1 hámozott padlizsán, 1 cm-es kockákra vágva
1/2 piros vagy zöld színű, húsos kaliforniai paprika, 1 cm-es kockákra vágva
4-5 gerezd péppé zúzott fokhagyma vagy egy mokkáskanálnyi fokhagymakrém
3 mokkáskanálnyi szárított oregano
3 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi cukor
5 mérőcsészényi (5x2 dl) víz
a tetejére:
20 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanálnyi fekete olívabogyó

Öntse előbb a 4 kanálnyi olajat az edénybe. Adja hozzá az egyik hámozott paradicsomkonzervet. Szórja a fazékba a száraztésztát, majd öntse rá a másik konzervet. Tegye a tészta tetejére a darabolt zöldségeket és a fűszereket. Öntse bele az 5 mérőcsészényi vizet. Keverje jól össze a hozzávalókat a egy fakanállal.
Tegye a kuktára a fedelét, ügyelve arra, hogy a fekete biztonsági szelep zárt (Closed) pozícióban legyen. Válassza ki a menüből a MILK EGG FISH programot. Indítsa el a főzést a START/CANCEL gombbal. Ha a kukta jelez, kapcsolja ki az edényt a START/CANCEL gombbal. Hagyja így néhány percig, míg a kukta kihűl.
Forgassa nyitott (Open) pozícióba a biztonsági szelepet. Vegye le a fedelet és öntse a kukta tartalmát egy tálba. Szórja rá a reszelt sajtot, az olívabogyót és tálalhat.
(Készítheti fekete helyett zöld olívabogyókkal, illetve sonkakockákkal dúsítva is.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!