Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes almakompót (AVAIR főzőautomatához)

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg hámozott, szeletelt alma
3 evőkanálnyi hársméz (lehet vegyes virágméz is)
3 evőkanálnyi cukor
5 evőkanálnyi citromlé (vagy 8 szem teaízesítő tabletta)
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
6 mérőcsészényi (6x2 dl) víz

A meghámozott, szeletelt almát tegye a kukta belső edényébe. Adja hozzá a 3 evőkanálnyi mézet, 3 evőkanálnyi cukrot, egy teáskanálnyi őrölt fahéjat, a megadott mennyiségű citromlevet (vagy citrompótlót) és öntse rá a 6 mérőcsészényi vizet. Tegye a kuktára a fedelet, ügyelve arra, hogy a fekete biztonsági szelep zárt (Closed) állapotban legyen.
Válassza ki a menüből a RICE COOKING programot és indítsa el a START/CANCEL gombbal. Ha a kukta befejezi a műveletet, jelez, és automatikusan átáll a KEEP WARM funkcióra. Állítsa le a kuktát a START/CANCEL gomb megnyomásával. Várjon 5 percet, míg a kukta fedele lehűl. Forgassa nyitott (Open) pozícióba a fekete biztonsági szelepet, ezzel kiengedi a fazékból a felesleges gőzt. Most le tudja venni a kukta fedelét (amíg gőz és nyomás van a fazékban, a készülék nem engedi leemelni a tetőt).
Ha kissé lehűlt a belső edény is, emelje ki kesztyűvel vagy konyharuha segítségével, és öntse a kész kompótot egy tálba. Hagyja kihűlni, s tálalhatja.
(Ha a kész kompótba apróra vágott friss mentalevelet is kever, kitűnő friss ízt adhat neki.)

AVAIR IDA főzőautomataEz a leírás a Bio-Fa Komfort Kft., az AVAIR főzőautomaták magyarországi forgalmazójának kipróbált receptje.
Az AVAIR IDA és AVAIR ELLA készülékekről itt tudhat meg többet.
Ha ezekhez használható további recepteket keres, ide kattintson!
Némi technológiai segítséget pedig itt talál.
Amennyiben tapasztalatot cserélne, jöjjön az AVAIR fórumra!

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!