Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Medvehagymás nokedli

Hozzávalók:
20 dkg medvehagymalevél
40 dkg liszt
5 tojás
5 evőkanálnyi olaj
5 dkg kemény sajt

bors
petrezselyem

A medvehagymaleveleket nyersen ledaráljuk. A lisztből és 1 tojásból nokedlitésztát készítünk, s beledolgozzuk a levélőrlemény felét. Kifőzzük a nokedlit. A tepsit meglocsoljuk olajjal, majd beleöntjük a nokedlit. 4 tojást fölverünk a megmaradt levéldarabkákkal, borssal és sóval ízesítjük, majd ráöntjük a nokedlira. Tetejére sajtot reszelünk, petrezselymet hintünk, majd sütőben átsütjük.
Citromos medvehagymasalátával tálaljuk.

A pécsi Váradi Istvánné receptjét a Szamárfül Kiadó jóvoltából közöljük. Eredeti lelőhelye az Orfűi medvehagyma kincsesköny, amelyben akad még néhány ízes társa.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!