Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Citromos medvehagymasaláta

Hozzávalók:
40 dkg medvehagymalevél
3 db citrom
3 evőkanálnyi olaj

A leveleket alaposan megmossuk, s egy centi széles csíkokra vágjuk. A három citromot kifacsarjuk, s az olajjal együtt ráöntjük a fölszelt levelekre. Miután jól összekevertük, zárható edénybe tesszük, és 10–12 órán át érleljük, néha megkavarva. Mindenféle sülthöz jó, de magában is fogyasztható.

A pécsi Váradi Istvánné receptjét a Szamárfül Kiadó jóvoltából közöljük. Eredeti lelőhelye az Orfűi medvehagyma kincsesköny, amelyben akad még néhány ízes társa.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!