Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Osztrigás-uborkás sertés

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
15 dkg kígyóuborka
1 kisebb sárgarépa
1 csipetnyi marhapor (koreai élelmiszereket árusító boltokban kapható)
2 evőkanálnyi szójaszósz
4-5 evőkanálnyi oyster szósz (osztriga szósz)
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A combot vágd 2x2 cm-es vékony lapkákra és szórd be húspuhítóval. A fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot és az uborkát cikkekre, a sárgarépát pedig félkarikákra.
A wokban hevíts olajat, futtasd meg benne a fokhagymát, pirítsd át a sertéscombot, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd még egy kicsit, majd öntsd rá a szószokat, és ízesítsd sóval, cukorral, kínai sóval és marhaporral.

Ezt a thai wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!