Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Pirított tészta

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 kisebb sárgarépa
1 tojás
10 dkg MIE tojásos tészta (megfőzve)
1 evőkanálnyi szójaszósz
4-5 evőkanálnyi oyster szósz (osztriga szósz)
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A csirkemellet vágd 2x2 cm-es vékony lapkákra. A fokhagymát vágd apró kockákra, a vörös- és lilahagymát vékony cikkekre, a paprikákat csíkokra, a sárgarépát pedig julienre.
A wokban hevíts olajat, futtasd meg benne a fokhagymát, pirítsd át a csirkemellet, üsd rá a tojást, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd még egy kicsit, add hozzá a tésztát, majd öntsd rá a szószokat, és ízesítsd sóval, cukorral és kínai sóval.

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő megjegyzi, hogy létezik egy mogyorós változata is, abból viszont kimarad a tojás.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!