Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Thai mogyorós sertés

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 csipetnyi marhapor (koreai élelmiszereket árusító boltokban kapható)
2 evőkanálnyi szójaszósz
4-5 evőkanálnyi oyster szósz (osztriga szósz)
2 evőkanálnyi sótlan mogyoró
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
bors
olaj
keményítő

A combot vágd 2x2 cm-es vékony lapkákra és szórd be húspuhítóval. A fokhagymát vágd apró kockákra, a vörös- és lilahagymát cikkekre, s a paprikákat is kockákra.
A húsdarabokat forgasd meg egy kis keményítőben, majd bő olajban süsd ki.
A wokban hevíts olajat, futtasd meg benne a fokhagymát, pirítsd át benne a zöldségeket. Add hozzá a ropogósra sütött sertéshúst, majd öntsd rá a szószokat, és ízesítsd sóval, cukorral, kínai sóval, borssal és marhaporral, végül szórd rá a mogyorót.

Ezt a thai wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!