Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zöldbabos sertés

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
15 dkg mirelit ceruzabab (kiolvasztva)
1 kisebb sárgarépa
4 evőkanálnyi yaki torihoz készített szósz
2 evőkanálnyi szójaszósz
néhány csepp szezámolaj
1 evőkanálnyi fehér szezámmag
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A combot vágd 2x2 cm-es vékony lapkákra és szórd be húspuhítóval. A fokhagymát vágd apró kockákra, a vöröshagymát vékony cikkekre, a sárgarépát pedig félkarikákra.
A wokban hevíts olajat, futtasd meg benne a fokhagymát, pirítsd át a sertéscombot, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd még egy kicsit, majd öntsd rá a szószokat, és ízesítsd sóval, cukorral, kínai sóval. Végül adj hozzá pár csepp szezámolajat és 1 evőkanálnyi szezámmagot.

Ezt a thai wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!