Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Laksa leves

Hozzávalók (4 személyre):
1/2 evőkanálnyi zöld currypaszta
7 dl kókusztej
6 dl víz (esetleg csirke alaplé)
1/2 fej vöröshagyma
1/2 fej lilahagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 kisebb sárgarépa
néhány apró brokkolirózsa
10 dkg főtt csirkemellfilé
2 dkg üvegtészta
halszósz
1 evőkanálnyi szójaszósz

A főtt csirkemellet darabold apró kockákra. A vörös- és lilahagymát szeld vékony cikkekre, a paprikákat csíkokra, a sárgarépát pedig julienre. Az üvegtésztát áztasd be, s vágd 10 cm-es csíkokra.
A currypasztát és a zöldségeket pirítsd át kevés olajon, oltsd le kókusztejjel, add hozzá a vizet (vagy az alaplevet), ízesítsd hal- és szójaszósszal. A zöldséges levet a csirkemellkockákkal és az üvegtésztával tálald.

Ezt a thai receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!