Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Babpasztás marhacsíkok

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg marhacomb
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 cikk fokhagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 evőkanálnyi doenjang paszta (koreai szójababpaszta)
1 evőkanálnyi szójaszósz
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A marhahúst szeld vékony csíkokra, s húspuhítóval beszórva hagyd állni 20 percig. A lila- és vöröshagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kockákra, a paprikákat csíkokra.
A marhahúst kevés olajon pirítsd meg a fokhagymával, majd a zöldségeket rádobva pirítsd tovább. Add hozzá a koreai babpasztát, a szójaszószt, ízesítsd cukorral, glutamáttal. Ha a szósz kevés lenne rajta, engedd fel egy kis vízzel. (Ha pedig úgy túl híg lenne a lé, egy kis hideg vízben oldott keményítő segít a dolgon!)

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!