Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Currys–mogyorós csirke

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 szál angol zeller
1/2 evőkanálnyi currypor
1,75 dl kókusztej
halszósz (ízlés szerint)
1 evőkanálnyi mogyoró
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A csirkét darabold 2x2 cm-es vékony lapkákra. A vöröshagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kockákra, a zellert karikára.
A csirkehúst kevés olajon pirítsd meg a fokhagymával, majd a zöldségeket rádobva pirítsd tovább. Add hozzá a curryport, a kókusztejet, ízesítsd sóval, cukorral, glutamáttal, halszósszal, végül forgasd át az evőkanálnyi mogyoróval.

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!