Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirkecurry

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell filé
30 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
néhány brokkolirózsa
1/2 evőkanálnyi zöld currypaszta
1,75 dl kókusztej
halszósz (ízlés szerint)
2 evőkanálnyi szójaszósz
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A csirkét darabold 2x2 cm-es vékony lapkákra. A gombát vágd cikkekre, a paprikát csíkokra, a répát karikára.
A csirkehúst kevés olajon pirítsd meg a fokhagymával és a currypasztával, majd a zöldségeket rádobva pirítsd tovább. Add hozzá a kókusztejet, ízesítsd sóval, cukorral, glutamáttal, halszósszal, és forgasd át az egészet. (Vigyázz, a currypaszta könnyen megég!)

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!