Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Ananászos csirke

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell filé
ujjnyi gyömbér
1 fej vöröshagyma
10 dkg ananász
1/2 piros és 1/2 zöld kaliforniai paprika
1 kisebb sárgarépa
10 dkg kimagozott kígyóuborka
3 evőkanálnyi ketchup
1 evőkanálnyi szójaszósz
1-2 csepp ecet
1/2 mokkáskanálnyi só
2-3 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj

A csirkét darabold 2x2 cm-es vékony lapkákra. A vöröshagymát vágd vékony cikkekre, a paprikát csíkokra, a gyömbért apró, az ananászt nagyobb kockákra, a répát julienre, az uborkát 0,5x3 cm-es hasábokra.
A wokban hevíts olajat, futtasd meg benne a gyömbért, pirítsd át a csirkét, s a zöldségeket hozzáadva pirítsd tovább. Add hozzá a szószokat, és ízesítsd sóval, cukorral, kínai sóval. Végül tégy bele 1-2 csepp ecetet.

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek. Azt is megjegyzi, hogy ezt az ételt egy kicsit „szotyóssabbra“ kell hagyni, azaz a „szokásosnál“ több szósz maradjon rajta.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!