Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csilis banán

Hozzávalók (4 személyre):
4 db szép érett banán (keményebb)
4 evőkanálnyi cukor
1/2 evőkanálnyi gochujang (koreai csilipaszta)
1 evőkanálnyi fehér szezámmag, száraz serpenyőben pirítva
víz

A szezámmagot pirítsd meg száraz serpenyőben, s tedd félre. A cukrot egy serpenyőben hevítsd, míg világos karamellé válik. Oltsd el egy kis vízzel, és addig keverd, míg a cukor teljesen feloldódik. Ekkor add hozzá a gochujang-t, s keverd tovább, míg egy homogén mártást kapsz. Ekkor add hozzá a darabokra vágott banánt, forgasd össze, majd szórd meg a szezámmaggal. A banánokat tedd tálkára, s vond be („húzd át“) a mártással.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is hozzáteszi, hogy a pirított szezámmagot nagyobb mennyiségben el lehet előre készíteni, jól zárható üvegben sokáig eláll.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!