Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bulgogi

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg bélszín
4 evőkanálnyi szójaszósz
2 salotthagyma (mogyoróhagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi szezámolaj
1 teáskanálnyi apróra vágott gyömbér
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
olaj
fehér szezámmag

A bélszínt vágd vékony csíkokra, a mogyoróhagymát és a fokhagymát apóra.
A bélszínt keverd össze a hagymával, a szójaszósszal, a gyömbérrel, a szezámolajjal, a fokhagymával, a szezámmaggal, és pácold 24 órán keresztül. Süsd meg wokban vagy forró grill lapon.

Ezt a koreai receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst és kimchit (koreai csilis-fokhagymás kínaikel-salátát) ajánl hozzá. Megjegyzi azt is, hogy vendéglátáskor asztali grillen is jól elkészíthető ez az étel.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!