Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kimchi

Hozzávalók (4 személyre):
1 kínaikel
16 dkg só
5 csemegehagyma
1 ujjnyi gyömbér
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanálnyi gochujang (csilipaszta)
kevés cukor (ízlés szerint)
1 teáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)

A gyömbért és a fokhagymát vágd apróra.
A kínai kelt vágd negyedekbe. A többi hozzávalót keverd össze, s ezzel a keverékkel kend meg valamennyi kellevelet. A leveleket fektesd egymásra egy edényben, helyezz a tetejére egy tányért, s arra egy nehezéket. Hagyd állni 4-5 napig, majd vedd ki a léből, öblítsd le, nyomkodd ki és szeleteld fel a leveleket.

Ezt a koreai salátát Benkö Gábornak köszönhetjük, ő húsételekhez ajánlja. Továbbá azt is megjegyzi, hogy a csilipaszta pótolható csiliporral, erőspistával, esetleg közönséges fűszerpaprikával is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!