Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Gazpacho

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg érett paradicsom
2 szelet egynapos fehér kenyér, a héját vágjuk le, a belét törjük darabokra
1 piros húsú paprika, kimagozva, durvára vágva
2 fokhagymagerezd, felaprítva
1 kis zöld csili, felaprítva (elhagyható)
1 teáskanálnyi cukor
2 evőkanálnyi vörösborecet
2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
a körítéshez:
fél libanoni (kis kígyó-) uborka, kimagozva és kis kockákra vágva
fél piros húsú paprika, kimagozva és kis kockákra vágva
fél zöld húsú paprika, kimagozva és kis kockákra vágva
fél vöröshagyma, kis kockákra vágva
fél érett paradicsom, felkockázva

GazpachoMetsszünk kereszt alakú bevágást mindegyik paradicsom aljára. Tegyük 10 másodpercre forró vízbe, majd dobjuk hideg vízbe, és húzzuk le a bőrét a bevágástól kiindulva. Vágjuk félbe, és kanalazzuk ki a magokat egy teáskanállal. Vágjuk fel a húsát.
Áztassuk be a kenyeret 5 percre hideg vízbe, majd nyomjuk ki belőle az összes folyadékot. Tegyük konyhai robotgépbe a paradicsommal, a paprikával, a fokhagymával, a csilivel, a cukorral és az ecettel, majd addig őröljük, amíg jól összekeveredik és puha massza lesz.
Miközben a motor jár, adjuk hozzá az olajat, hogy puha, krémszerű keveréket kapjunk. Ízlés szerint ízesítsük. Hűtsük be legalább 2 órára. Ha szükségesnek látjuk, adjunk hozzá még egy kis ecetet.
A körítés elkészítéséhez keverjük el a hozzávalókat. Kanalazzuk a behűtött gazpachót egy levesestálba, szórjuk meg egy kis körítéssel, a maradék körítést külön edényben tálaljuk a gazpacho mellé.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!