Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tortillitas de camerones

Hozzávalók (20 lepényhez):
6 dkg finomliszt, átszitálva
5,5 dkg csicseriborsóliszt, átszitálva
1 teáskanálnyi édespaprika (pimentón)
4 nagy tojás, kissé felverve
4 újhagyma, finomra vágva
1 nagy marék petrezselyem, finomra vágva
50 dkg megtisztított és finomra vágott nyers kis garnélarák (tisztítatlanul kb. 80 dkg)
1,25 dl növényi olaj
citromszeletek a tálaláshoz

Tortillitas de cameronesKeverjük össze a liszteket egy tálban a paprikával, és a közepébe csináljunk egy mélyedést. Öntsük bele a felvert tojást, és fokozatosan keverjük össze, majd hígítsuk 0,6 dl vízzel, hogy puha masszát kapjunk. Azután adjuk hozzá az újhagymát, a petrezselymet és a rákot, majd jól fűszerezzük meg. Hagyjuk pihenni legalább 20 percig.
Hevítsük az olajat egy magas falú serpenyőben közepes-kis lángon. A tésztát kis adagokban süssük meg: kanalazzunk lepényenként 2 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és lapítsuk vékony palacsintává. Mindkét oldalát 2-3 percig süssük, vagy amíg aranyszínű lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn itassuk le róla a felesleges olajat. Ismételjük meg a műveletet a maradék tésztával, amíg az el nem fogy. Jól fűszerezzük meg, és citromszeletekkel tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!