Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Paella a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók (4 személyre):
1 érett paradicsom
1,25 dl fehérbor
1 vöröshagyma
12-16 fekete kagyló, lesikálva, bajusza letépve
1,25 dl olívaolaj
fél vöröshagyma, külön, finomra vágva
1 szelet bacon, finomra vágva
1 fokhagymagerezd, összezúzva
1 piros húsú paprika, finomra vágva
9 dkg chorizo (spanyol sertéskolbász), vékonyra szeletelve
egy csipet cayenne-bors
22 dkg paella- vagy közepes szemű rizs
negyed teáskanálnyi sáfrányszál
5 dl tyúkhúsleves, melegen
8,5 dkg friss vagy mélyhűtött borsó
12 nyers garnélarák, megtisztítva, kierezve
2 tintahalcsáp, megtisztítva és gyűrűkre vágva
11,5 dkg lebőrözött kemény, tömör, fehér húsú hal, darabokra vágva
2 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyem

Paella a tenger gyümölcseivelMetsszünk kereszt alakú vágást a paradicsom aljára. Tegyük egy tál forró vízbe 10 másodpercre, majd dobjuk hideg vízbe, és a kereszttől kiindulva húzzuk le a héját. Vágjuk fel a paradicsomot, és tegyük félre.
Hevítsük a bort és a hagymát egy edényben. Adjuk hozzá a kagylókat, fedjük le, majd az edényt finoman rázogatva főzzük nagy lángon 5 percig. Vegyük le az edényt a tűzről, és dobjuk el a zárva maradt kagylókat, a többit szűrjük le, a főzővizet tegyük félre.
Hevítsük az olajat egy nagy vastag aljú serpenyőben, adjuk hozzá a külön adag hagymát, a bacont, a fokhagymát, a paprikát, majd süssük 5 percig. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a chorizót, a cayenne-borsot. Fűszerezzük. Öntsük hozzá a kagyló főzővizét, majd adjuk hozzá a rizst, és ismét keverjük össze.
Tegyük a sáfrányt a levesbe, és öntsük hozzá a rizses keverékhez. Forraljuk fel, majd lassú tűzön forraljuk fedő nélkül 15 percig, kavarás nélkül.
Tegyük a borsót, a tintahalat és a halat a rizs tetejére. Keverjük meg, fedjük le, és lassú tűzön főzzük 10 percig, félidőben jól átforgatva, amíg a rizs megpuhul és a halhúsok átfőnek. Adjuk hozzá a kagylókat az utolsó 5 percben, hogy átmelegedjenek. Ha a rizs nem főtt meg, adjunk hozzá levest, és főzzük még pár percig. Hagyjuk pihenni 5 percig, majd keverjük hozzá a petrezselymet, és tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!