Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Escabeche

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé (például vörös márna, lazac, tőkehal)
fűszerezett finomliszt
1 dl extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
2 fokhagymagerezd, vékonyra vágva
2 kakukkfűág
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
fél teáskanálnyi finomra reszelt narancshéj
2 zöldhagyma (mogyoróhagyma), finomra vágva
0,6 dl friss narancslé
1,85 dl fehérbor
1,85 dl fehérborecet
6 dkg töltött zöld olívabogyó, durvára vágva
fél teáskanálnyi porcukor (szuperfinom)

EscabecheForgassuk meg a halat a fűszerezett lisztben, és rázzuk le róla a felesleget. Hevítsünk 2 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben közepes lángon, és tegyük bele adagokban a halat. Süssük a halat mindkét oldalán, amíg kissé megbarnul és épp átsül (vagy a villát beleszúrva a hal könnyedén rostjaira esik szét). Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy rétegben egy nagy nem fémből készült lapos tálba.
Hevítsük az olajat ugyanabban a serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és kavargatva süssük közepes lángon 5 percig, vagy amíg megpuhul. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a köményt és a zöldhagymát, kevergessük addig, amíg illatozni kezd. Tegyük bele a narancshéjat, a narancslét, a bort, az ecetet, az olívabogyókat és a cukrot. Fűszerezzük borssal ízlés szerint. Forraljuk fel a mártást, és öntsük a halra.
Hagyjuk kihűlni a halat a folyadékban, majd tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!