Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirke fokhagymaszószban

Hozzávalók (6 személyre):
1 kg csirkecomb, kicsontozva, lebőrözve
1 evőkanálnyi édes paprika (pimentón)
2 evőkanálnyi olívaolaj
8 fokhagymagerezd, hámozatlan
0,6 dl száraz sherry
1,25 dl tyúkhúsleves
1 babérlevél
1 evőkanálnyi felaprított petrezselyem

Csirke fokhagymaszószbanTávolítsuk el a csirkéről a zsíros részeket, és vágjuk fel mindegyik combot három részre. Keverjük össze a paprikát egy kis sóval, borssal egy tálban, tegyük bele a csirkedarabokat, és forgassuk meg benne, hogy a keverék befedje őket.
Hevítsük az olajat egy nagy serpenyőben nagy lángon és süssük a fokhagymagerezdeket 1-2 percig, vagy amíg megbarnulnak, majd vegyük ki az edényből. Adagonként süssük a csirkét 5 percig, vagy amíg mindenütt megbarnul.
Tegyük az összes csirkét az edénybe, adjuk hozzá a sherryt, forraljuk 30 másodpercig, majd adjuk hozzá a levest és a babérlevelet. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön, lefedve főzzük 10 percig.
Zúzzuk össze a fokhagymát pépessé. Adjuk hozzá a petrezselymet, és villával keverjük pürévé. Keverjük a csirkéhez, majd fedjük le az edényt, és főzzük az ételt 10 percig, vagy amíg a csirke megpuhul. Forrón tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!